Hypotheekrentes op laagste niveau 2024

De rentes op hypotheken zijn eind augustus gedaald naar het laagste niveau sinds het begin van dit jaar. Wie er voor kiest om de hypotheekrente tien jaar vast te zetten, betaalt nu gemiddeld 3,8%.

Stapel muntgeld wat afloopt naar beneden met een huis erop
Nieuws
Datum: 05-09-2024

De voordeligste rente bij die looptijd ligt momenteel zelfs op 3,5%. Ook bij het vastzetten van de rente voor twintig of dertig jaar zijn de tarieven scherper geworden. Momenteel betaalt u gemiddeld 4,1% voor twintig jaar vast en 4,2% voor dertig jaar.

De verlagingen zijn een gevolg van beslissingen die de Europese Centrale Bank (ECB) eerder deze zomer heeft genomen. Daardoor zijn enkele rentes op de financiƫle markten gedaald, zoals bijvoorbeeld de rentes die banken moeten betalen wanneer zij zelf geld lenen.

Hypotheekrente nog verder omlaag?

De hypotheekrentes volgt die ontwikkeling meestal met enige vertraging. Omdat de nieuwe tarieven nog niet volledig waren verwerkt, hebben geldverstrekkers dat in afgelopen weken alsnog gedaan.

Een belangrijke vraag is of de hypotheekrente later dit jaar nog verder omlaag zal gaan. Volgens experts is dat zeker mogelijk, maar hangt dat vooral af van de vraag hoe de inflatie zich ontwikkelt. Hoe meer die afneemt, hoe groter de kans op lagere hypotheekrentes.

Lagere woonlasten of hogere hypotheek

Een lagere hypotheekrente is goed nieuws als u een huis wilt kopen. Met een lagere rente heeft u namelijk relatief minder woonlasten en kunt u een hogere hypotheek afsluiten.

Wilt u daar meer over weten of heeft u andere vragen over een nieuwe of bestaande hypotheek? Neem dan contact met ons op. Als uw hypotheekspecialist helpen we u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag