Huizen duurder, maar toch meer starters op de markt

De prijzen van koopwoningen zijn vorige maand flink gestegen. In vergelijking met een jaar geleden liggen ze bijna 11% hoger. Maar er is nog iets wat opvalt: het aantal verkochte huizen is in juli met ruim 27% toegenomen! Dit is de grootste groei sinds 2020.

Hogere huizenprijzen; afbeelding met huizen in een stijgende lijn en een pijl
Nieuws
Datum: 03-09-2024

Deze cijfers komen uit het rapport 'Prijzen bestaande koopwoningen juli 2024' dat is opgesteld door het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Opvallend én positief detail: onder de kopers bevinden zich veel starters!

Ideale starterswoningen

Een belangrijke reden daarvoor is dat particuliere verhuurders hun panden verkopen, legt het Kadaster uit aan RTL Nieuws. Door nieuwe regels, zoals de Wet betaalbare huur, vinden zij het minder aantrekkelijk om hun woningen te verhuren.

Deze panden, vaak kleinere appartementen, komen daardoor nu op de markt. Het zijn ideale starterswoningen, omdat ze meestal binnen het hypotheekbudget van jongere kopers vallen. Het resultaat? Meer dan de helft van de huizenkopers in de afgelopen maanden was jonger dan 35 jaar!

Toch moeite om uw startershypotheek rond te krijgen?

Geen zorgen! Misschien kunt u gebruik maken van extra financieringsmogelijkheden zoals de Starterslening of een andere regeling. Wij helpen u graag om alle opties in kaart te brengen.

Samen kijken naar de mogelijkheden

Heeft u plannen om uw eerste huis te gaan kopen? Dan is het slim om eens met een expert te overleggen. Wij staan voor u klaar! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Waar wacht u nog op?

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag